Com em vaig fer Joan Brossa és una lectura dramatitzada pensada per ser llegida/interpretada en espais reduïts, com ara biblioteques, sales d’exposicions i sales d’actes, amb el propòsit de donar a conèixer de forma amena la figura del poeta Joan Brossa.
On va néixer la fascinació de Joan Brossa per la màgia? Per què va de- cidir escriure poesia? Qui va despertar la seva inclinació pel teatre? De què li venia l’amor a la música? Quan va començar a relacionar-se amb artistes? Què el va dur a concebre poemes visuals? De qui va heretar l’interès pel cinema? Com li neix l’aversió a l’exèrcit i a l’església? En què es fonamenta el seu compromís amb el país i amb la llengua? El mateix Brossa, a partir d’un seguit de records, ens convida a assistir, com si fóssim espectadors d’una obra teatral, a la construcció de la seva rica i complexa personalitat: records de la seva infantesa i del temps de la República, de les vicissituds que va passar al front durant la guerra, de les coneixences dels primers anys de la postguerra, de les situacions difícils i sovint absurdes sota el franquisme, i també dels seus viatges a París. Un Brossa que, ja amb una certa edat, reviu la seva trajectòria i se la mira amb ple convenciment, però també amb aquell entremaliat sen- tit de l’humor que el caracteritzava.
Jordi Malé, autor: Doctor en Filologia Catalana i professor a la Universitat de Lleida. S’ha centrat en l’estudi de la literatura catalana contem- porània i ha publicat llibres i articles sobre autors com Josep Carner, Carles Riba, Jo- sep M. de Sagarra, Salvador Espriu, Joan Oliver i Jordi Coca, entre altres. Ha dedicat, a més, diversos textos a Joan Brossa, en què s’ha ocupat del seu teatre, la seva poesia i la seva prosa. Com a escriptor, és autor de narracions i de la no- vel·la Partida final (1996), i traductor de l’obra de teatre L’amant, de Ha- rold Pinter (1995 i 2005). És també autor del monòleg dramàtic Avui parlo de mi, basat en els Diaris de Manuel de Pedrolo.
Pere Anglas, actor: Actor, guionista i director. Format a l’Institut del Teatre, debuta als escenaris com actor el 1989 a ”En companyia d’abisme”, de Sergi Belbel. Ha estat dirigit per Calixto Bieito, Fer- ran Madico, Konrad Zschiedrich, Joan Cas- tell, Ricard Salvat, Mercè Managuerra, Josep Muntanyès, Miquel Gòrriz i el director esco- cès Philip Howard, entre d’altres. El 1992 va participar com a actor a El sarau, de Joan Brossa, dirigit per Hermann Bonnin, dins el Festival Olímpic de les Arts. S’estrena com a director el 1995 amb ”En- tendre’s”, un text escrit per ell mateix, i després dirigeix a la Sala Beckett i al Sitges Teatre Internacional. Des de 2003 compagina les tasques d’ac- tor amb les de guionista. Ha estat dialoguista a El cor de la ciutat (TV3) i coordinador de guió al programa infantil Los Lunnis (TVE). També és autor d’una dotzena d’obres teatrals i una novel·la.